6, kang mlebu ing 2016 sawise pamaréntah Filipina nampa laporan sing akeh pejabat pemerintah lan karyawan, lan malah anggota saka AFP lan PNP, wis frequenting kasino. Ing memorandum dikirim ing sawijining website, PAGCOR ngilingake casino operator kanggo ngalang-alangi tamu ngisor 21 taun lawas saka ngetik gambling wilayah sing integrasi resorts. PAGCOR, nanging, gagal kanggo njlentrehake durung maneh apa kapilih pejabat pemerintah padha uga dilarang saka gambling ing kasino. Larangan ing pejabat pemerintah nang kasino iki uga Filipina Presiden Rodrigo Duterte kang cara "kanggo ningkataké standar dhuwur saka etika ing layanan umum."Yen resmi pamaréntah utawa personel lumebu casino, iku bakal dianggep "tumindak prejudicial kanggo kapentingan paling apik saka layanan," miturut pengatur ora argos menehi wektu pangiriman slot. Legislator nuding metu sing PAGCOR ora bisa bar wong-wong mau saka gambling ing kasino amarga electorate wis sumurup padha gamble akèh nanging padha isih milih kanggo milih wong-wong mau tho slot ing mesin panggilingan. Rodolfo Albano ngumumaké yen kapilih pejabat pemerintah padha exempted saka PAGCOR kang larangan saka gambling ing kasino slot ing papan kayu-kayuan. Casino operator sing bakal nglanggar pinuduh bakal padha ngadhepi paukuman saka PHP100,000 (US$1,980) saben entri saben individu diklasifikasikaké minangka "dilarang wong," miturut PAGCOR. Njaluk paling anyar gambling warta saka Calvin Ayre slot ing ngarep lawang silang pitunjuk.
Pedoman tangkai saka Memorandum layang Ideran No.