Ing ngusulake search aturan, East Windsor penduduk shanika Gunasekera Stronk marang koran sing dheweke mung takon masyarakat pejabat kanggo nindakake "soko kutha wis ora kathah saka" ing "ngatur apa, ing ngendi lan carane tartamtu pribadi lan aktivitas bisnis bisa digawa metu" carane njaluk kanggo ngowahi watu casino. Nanging, kabèh casino rencana perlu disetujoni saka negara dprd lan wis ngadhepi kritik saka Las Vegas basis MGM Resorts Internasional, kang konco MGM Springfield pembangunan, lan legislatif kuwatir sing mbukak sembarang kuwi perusahaan bisa jeopardize Hartford kang ana game kompak karo Mashantucket Pequot Suku Bangsa lan Mohegan Suku Game Panguwasa. Februari weruh pemimpin ing Wétan Windsor mlebu sing menehi hasil karo MMCT Sukan, kang joint venture saka Mohegan Suku Game Panguwasa lan Mashantucket Pequot Suku Bangsa, kanggo ngawula minangka asal saka ngrancang satelit casino slot wektu kanggo covid vaksinasi. East Windsor penduduk Angelo Sevarino marang koran sing ngajokaken aturan presupposed sing casino bakal dadi "ala bab" nalika nampi ngrancang perusahaan gambling minangka cara kanggo redevelop situs sing wis lungguh kosong wiwit 2008 slot wektu kanggo 60 menit. Nanging, East Windsor agung Yosua Hawks-Ladds kabaripun marang wong-wong sing nglumpuk ngajokaken aturan kudu ditolak amarga iku seeks kanggo aturan industri sing wis durung bisa dileksanakake sah miturut hukum negara slot wektu kanggo covid vaksin. "Ora apa-apa kanggo kita.". Ing Connecticut, residents masyarakat saka Wétan Windsor kabaripun wis milih marang wacana ngajokaken aturan lokal sing bisa wis ngancem rencana kanggo berkembang anyar suku-mbukak casino ing situs saka mantan Pertunjukan Cinemas franchise. "Iki apik; saiki iku nganti pamilihan kanggo netepake," Robert Maynard, Page Selectman kanggo Wétan Windsor, marang koran. Miturut laporan saka search Hartford Courant koran, ana kertu suoro iki dianakaké minangka bagéan saka khusus kutha patemon lan weruh pamilih asor ngajokaken ngukur, kang bakal wis dileksanakake lokasi watesan ing sembarang potensial casino anyar lan ngalami kabèh rencana kanggo kutha-sudhut referendum, dening tally saka 198 kanggo 112. Panjenenganipun tambahan dielingake sing maringaken ngukur bisa invalidate masyarakat kang sadurungé persetujuan karo MMCT Sukan lan pituduh tumindak legal "tengen metu saka gapura".

Anyar aborigin-mbukak perusahaan gambling wis ngrancang minangka cara kanggo counter samesthine kompetisi saka teka $950 yuta MGM Springfield, kang wis samesthine kanggo mbukak ing pungkasan 2019 mung rolas miles saka Wétan Windsor ing tetanggan negara saka Massachusetts, lan supaya proyek lan bathi game ing Connecticut pitu sadulur menu restaurant ireng oak casino.