Blatter wis ngadeg kanggo pamilihan punika malih nalika kalima term minangka presiden FIFA ing voting sing FIFA ngeyel bakal pindhah ahead minangka ngrancang ing Zurich iki ana alam bébas ruby racing casino ora bonus simpenan. Ing dipenjara individu sing diadani ing Swiss hotel kemewahan (natch) nalika extradition muter piyambak metu alam bébas shootout mesin slot online.
Mentri manca rusia kang kenek maneh ing indictments, nelpon mau "cilik liyane ilegal extraterritorial nggunakake hukum US." A statement ing kamentrian situs web disebut ing Washington kanggo "mungkasi usaha kanggo nggawe kaadilan adoh ngluwihi wates sawijining nggunakake sawijining aturan legal lan kanggo tindakake umume ditampa internasional tata cara legal." Pancen, presiden FIFA Sepp Blatter – jeneng kang meh sinonim karo korupsi ing tartamtu bunderan – wis durung bisa diangkah dening salah siji satelit wat kost een slot laten vervangen. Nanging mantan US Agung Michael Garcia, sing conducted diselidiki, metu ing protest nalika FIFA gelem publicly release kabeh 430-kaca laporan wat kost een nieuw slot plaatsen. Ing bal-balan donya iki shaken munggah awal esuk ana ing warta saka penahanan saka pitu ndhuwur FIFA pejabat ing Zurich ing biaya corruption wat kost een nieuw slot voordeur. Nalika ora sing menang tawaran kamungkinan kanggo dadi rescinded, gosip saka FIFA delegasi sade votes kanggo panganyang paling wis dawa raosaken ing proses nggawe keputusan. Khusus, ing dipuntudhuh "melu ing bribery kanggo arep sing bakal televise game, ngendi game bakal dianakaké lan sing bakal mbukak organisasi overseeing diatur bal-balan ing donya." US pejabat ngandika padha terus sing katon menyang "individu lan èntitas ing macem-macem negara." Ing jam saka penangkepan, Swiss federal panguwasa dibukak dhewe gropyokan ing FIFA kantor looking kanggo bukti saka "criminal mismanagement lan laundering dhuwit" related kanggo kontrovèrsial awarding saka 2018 lan 2022 Piala Donya turnamen kanggo Rusia lan Qatar, mungguh iku cache creek mbukak casino saiki. FIFA resmi nyariosaken Blatter iki "ora melu ing kabeh" ing salah siji satelit lan, nalika presiden iki "anteng," ora ana "tarian ing kantor." Iki klip video bisa dadi taun lawas, nanging sawijining relevansi punika langgeng iku cache creek casino mbukak ing california.