Ing Australian Capital Territory (TUMINDAK) bakal tindakake ing hbs saka Kidul lan Australia Western dening slapping gambling operator karo 15 persen titik-saka-tax konsumsi (POCT) taun sabanjuré. Miturut Canberra Kaping, TUMINDAK disetel kanggo ngleksanakake anyar tax regime ing kabeh bets digawe ing sawijining tlatah ing januari 2019 ing supaya kanggo munggah ndhuwur negara coffers menang tangan ing poker dina rata-rata. TUMINDAK pamaréntah ngarepake kanggo golèk ing AUD2 yuta (US$1,52 yuta) tahunan saka tax ngukur klub 1 ing hollywood casino persawahan. "Ing introduksi saka tax iki bakal nggawa TUMINDAK menyang baris karo macem-macem liyane Australia yuridiksi kang uga ing proses penerapan titik saka tax konsumsi aransemen," budget makalah maca, miturut kabar stopkontak. South Australia ana ing negara pisanan publicly nelpon kanggo imposition saka POCT bali ing 2015, nalika negara Bendahara Tom Koutsantonis ngumumaké yen iku iki "penting sing gambling online operator mbayar pajak ing considering sing lagi ngasilaken bathi adhedhasar totoan aktivitas saka South Australia." Western Australia replicated Kidul Australia POCT, kang kanggo nèng saubenging ora mung kanggo racing jaran lan olahraga wagering nanging uga ing anyar wagering acara kaya Academy Awards cloverdale rancheria panggonan resort & casino. Sauntara kuwi, game analysts sing nonton banget rapet ing POCT pembangunan ing Queensland lan New South Wales (NSW) cloverdale casino anyar taun kawa.
Mung minggu kepungkur, Queensland debated apa sawijining flailing jaran racing industri bakal njaluk padha cut saka dana. Game analysts prédhiksi sing Queensland kamungkinan kanggo ngleksanakake 15 persen POCT senadyan musuh kuwat saka perusahaan bookmakers. Sapunika, NSW pemerintah wis ora mutusaké ing tingkat saka POCT iku bakal nemtokke.
Kudu NSW arep kanggo ngleksanakake 15 persen POCT, Negara Victoria bakal lone ukum wis dileksanakake alus totoan tax kanggo online bookmakers. Njaluk paling anyar gambling warta saka Calvin Ayre.