Ho-Cuwilan Inc., ing economic development corporation saka Winnebago Suku saka Nebraska, wis pendanaan pro-casino gagasan. Native Amérika masyarakat dituku ditutup Atokad Ketinggalan ing 2012 karo goal saka siji dina bangunan casino ing trek. Contone, yen 100,000 pamilih ngrampungake kertu suoro, nanging mung 60,000 mutusaké kanggo njawab inisiatif, referendum perlu 35,000 "ya" votes, malah sanadyan 30,000 bakal mayoritas prasaja casino jeux sainte marie de la mer.

Nebraska ora saiki melu ing Kelas III game compacts karo sembarang sawijining federally dikenali suku, kang dibutuhake kanggo kasino kanggo kurban slot mesin lan tabel game. Ho-Cuwilan bakal perlu kanggo operate sawijining potensial Atokad Ketinggalan casino minangka perusahaan komersial, salah siji sing kebayar — saliyane kanggo game levies — properti lan sales pajak casino jeux saint-julien en genevois. Ing 3 November, Nebraskans bakal takon telung pitakonan bab gambling cara paling apik kanggo entuk casino dhuwit recehan pso2. Osborne, salah siji saka negara paling populer residents, minangka piyambakipun ngelatih kinasih Nebraska Cornhuskers bal-balan program kanggo saklawasé 25 taun saka 1973 kanggo taun 1997, wis dawa gantos efforts kanggo legalize gambling cara paling apik kanggo entuk casino comps. Ing Winnebago Suku lan Omaha India wis operate gedhe Kelas III suku kasino ing tetanggan Iowa. Nanging, nomer akur votes cast kanggo ngukur kudu luwih saka 35 persen saka total votes cast ing pemilu.

Yen kabeh telung sing liwati lan owah-owahan ing Nebraska Konstitusi, gambling casino bakal dadi legal ing ditutup Atokad Ketinggalan ing Kidul Sioux City, Lincoln Lomba Mesthi ing ibukutha, wadya-bala Jaranan kang Park in Omaha, Fonner Park ing Grand Island, Hastings Wacana ing Hastings, lan Ag Park ing Columbus. Nebraska legalizing komersial kasino bisa kasil ing suku nuntut negara ngetik menyang Kelas III game compacts.