"Iku misale jek sing ing lingkungan lan sanitasi masalah sing mung digunakake minangka smokescreen, lan malah pengaruh marang wong-wong saka Boracay," piyambakipun nyariosaken ing statement resmi iku ilani casino ngerokok free. Senadyan kang milih "Pulo Paling apik ing Donya" dening nonton saka Conde Nast Lelungan majalah taun pungkasan, ana mesthi asli lingkungan uneg-uneg bab impact saka unregulated pembangunan komersial ing pulo iku ilani casino mbukak dina iki.

Salajengipun, Zarate alleges Galaxy Philippine partner ing Boracay casino, Luang lan Resorts Donya Corp, punika kontrol dening Duterte allies barona valley ranch resort & casino. Galaxy Hiburan kang construction saka $500 yuta casino ing swarga resor panas saka Boracay Pulo ing Filipina amarga kanggo pindhah ahead, senadyan kasunyatan pulo wis mati kanggo lingkungan resik-up barossa bar lan panggangan adelaide casino. Filipina Presiden Rodrigo Duterte bubar diterangake island "a cesspool" lan dhawuh iku bakal ditutup. Pungkasan sasi, tentara umum nguripake lingkungan sekretaris Roy Cimatu sarujuk karo kang boss lan ngumumaké yen pulo kudu shuttered kanggo pengunjung kanggo maksimum siji taun, efektif saka April 26. Nanging Zarate alleges sing uneg-uneg lingkungan namung pretext kanggo shutting Boracay mudhun – alasan nyata, kang claims, iku kanggo ngidini construction saka kontrovèrsial Galaxy project kanggo terus minus nliti environmentalists barracuda casino baker street. "Minangka uneg-uneg kang wungu saiki ing lingkungan kahanan ing Boracay, ngrancang resor-casino iku ora mung gerah-wektu nanging malah dubious ing tengah-tengah saka Duterte administrasi kang mutusake masalah kanggo nutup Boracay durung saéngga construction ngajokaken casino," ngandika Zarate.

Carlos Zarate, sosialis Bayan Muna katelu, ngandika minggu iki kang pracaya ing resik-up operasi punika "smokescreen" sing bakal ngidini Boracay casino resort bakal dibangun tanpa lingkungan kir lan saldo london. Nanging ing paling siji musuh politisi wis ngakoni kongkalikong. Mung limang dina sawise woro-woro resmi sing pulo bakal ditutup, kepala Philippine pengatur PAGCOR, Andrea Domingo, announced sing Galaxy wis nampa sauntara lisensi game lan sing construction saka Boracay casino bakal terus, senadyan mati-mudhun iku taj mahal casino isih mbukak.