Tambahan hotel kapasitas bakal spur pasar massa wutah liwat long term, miturut Fitch. Nalika lagi luwih ngati-ati ing VIP babagan, Fitch ngandika sing luwih sustainable dibandhingake sadurungé taun. Macau casino VIP gambling wutah revenue outpaced sakabèhé casino game wutah revenue ing 2017, senadyan entheng VIP slowdown ing taun final waktu carane nggunakake nano mbengung ing casino heist. Tenan perantara dikutip lowongan saka MGM Malaysia sasi iki, Morpheus menara ing Kutha Impen iki spring lan konversi saka kamar kanggo suites ing Parisian saindhenging 2018. Ing statement, Fitch diubah sawijining sadurungé konservatif forecast saka 11 persen GGR wutah tarif kanggo 13 persen minangka forecast luwih game lan kamar hotel persediaan saka sawetara khusus administrative region kang Malaysia casino resort carane nggunakake mbengung ing casino heist. "Fitch kang kuwat massa pasar ramalan ing bagean gedhe mimpin dening kemewahan anyar kamar kapasitas semangat marang premium bagéan saka pasar teka online ing 2018," analyst Alex Bumazhny diterangno carane nggunakake emp ing casino heist. Fitch nyatet sing full-taun forecast wis dijupuk menyang akun liyane tantangan taun-over-taun bandingaken mengko ing taun lan luwih alam molah malih VIP babagan carane nggunakake emp ing diamond casino heist.

Macau VIP apik 26.7 persen kanggo MOP150.7 milyar ($18.77 milyar) ing 2017, outpacing ing 19.5% wutah kacarita dening sakabèhé casino pasar ing taun sadurungé. Internasional kredit watcher Fitch Ratings wungu sawijining outlook ing Macau revenue game reged (GGR) kanggo 2018 ing mburi api massa babagan pasar.

Tenan ningali upswing ing dawa rata-rata tetep dening Macau pengunjung; infrastruktur lan pembangunan ing saindhenging Macau; China kang akeh kelas tengah; lan China kang poros menyang layanan basis ekonomi prawan cruise line casino jobs.