Iya ngomong sing agensi bakal amenable kanggo rencana ing upaya kanggo nyimpen idin saka mbayar luwih saka apa padha prajanji nalika padha wiwit ngembangaké sing kasino ing negara dhesuk-dhesukan-shaped kunci slot. Sarmiento mandegake cendhak matur sing ngajokaken tax enggo bareng wis sarujuk marang dening kabeh pihak minggu tanggalan karo wektu slot.
Isih, agensi pamaréntah isih nyekeli ing pangarep-arep sing ing BIR bakal soften sikap sawijining ing jeksa agung bisa ngetokake. "Iku [income tax] bakal duwe impact ing kita idin amarga nalika padha teka ing, iku mung 5 persen franchise tax ing lieu saka pajak, kalebu perusahaan income tax," Sarmiento ngandika. Minangka adoh minangka Pagcor lan idin padha ngangap, pangerten iki sing padha mung bakal kudu mbayar 5 persen franchise tax ing revenue game reged, uga minangka 15 persen revenue game pajak ing VIP gambling lan 25 persen ing-massa pasar gambling. Salah siji cara, game operator wis nyoba kanggo nutupi sawijining dhasar, lan yen kabeh cara liyane gagal, iku amenable kanggo ponying munggah dhuwit kanggo mbayar income tax kanggo tameng idin saka gadhah kanggo nindakake padha ngendi sing paling cedhak casino kanggo castle rock washington. Sarmiento, Pagcor presiden lan perwira operasi pangareping, bubar marang reporters. Njaluk paling anyar gambling warta saka Calvin Ayre ngendi sing paling cedhak casino kanggo college station texas. Philippine Hiburan lan Game Corporation kang aktif tussle karo Filipina' Biro Internal Revenue uga wis kenek wayahe banyu sawise mantan ketoke ditulis acquiescence kanggo terakhir kang kaputusan kanggo tamparan tax tambahan momotan ing Pagcor kang idin ngendi sing paling cedhak casino kanggo langkawi pantai florida.