Northern Territory Racing Komisi wrote kanggo bookmakers, saklawasé kabeh kang ana dilisensi ing wilayah, bebaya sing papat perusahaan aturan ing "klik kanggo nelpon" layanan, kalebu manca-diduweni William Hill group, kudu mungkasi aturan populer ing-muter produk supaya tumindak dening pemerintah federal Australia marang provinsi ngendi kanggo nonton poker ing langit. Ing Meister wis dirawuhi saklawasé 100 konferensi ing 20 taun kepungkur lan wis salah siji wis speaker utawa panel moderator kanggo ing paling 60 acara ngendi kanggo nonton poker turnamen. Ngandika yen legislative amandemen kanggo provinsi hukum bakal nglarang bookmaker saka nrima nang ing acara olah rogo, sawise wiwitan saka acara, ing proses sing migunakake direkam utawa tiron swara – basis kang 'klik kanggo nelpon' pribadi saiki operate ora casino chip salah isih bisa.
InfoPowa nonton bakal kelingan sing pamaréntah federal bubar announced ngrancang ban ing-muter totoan ing ngisor iki review Interaktif Game Tumindak, sanajan iku ora nemtokake dawa kanggo aturan kuwi, ninggalake pasar mbukak minangka operator terus kanggo kurban produk ora blackjack strategi dhasar karya. Ing layang kanggo operator, John McBride, ketua saka NT Racing Komisi, diterangno:"Tumindak iki wis ora dijupuk entheng, utamané ing cahya saka saran legal kasedhiya ing wektu; nanging, Northern Territory Kepala Menteri lan Menteri Peter Gaya nimbang sing njupuk tumindak langsung ing prakara iki uga kepala mati mangsa tumindak déning pamaréntah federal kang bisa pungkasanipun kagelar asil ing iku njupuk kontrol saka angger-angger online wagering industri."Dening tumindak saiki, Menteri Kepala ngarep-arep sing NT bisa nduduhake sing kita saged ngatur industri responsibly lan tanpa perlu kanggo wujud campur tangan pamaréntah federal."MacBride ditambahaké sing NT pamaréntah bakal ngganti aturan kanggo mesthekake iku aligns karo pamaréntah federal kang posisi ing jeksa agung bisa ngetokake ora casino njaluk dibangun ing ozark.