William Hill lan Amaya wis sijine mburi kanggo wuwus liwat potensial £4.5 bn setunggal. Pasangan announced bisa "dados setunggal saka perangan kang adil" sadurungé sasi iki, nanging William Hill wis dikonfirmasi diskusi iki wis rampung ing ngisor iki rembugan karo sawijining shareholders utama carane kanggo menehi hasil siji kelompok blackjack.
Ngeculake nganyari ing diskusi, William Hill nyatakake: "Sawise canvassing views saka sawetara William Hill kang shareholders utama, papan wis mutusaké sing iku bakal ora nguber rembugan karo Amaya." Divyesh Gadhia, Ketua saka Amaya, ngandika: "Bebarengan karo kita penasehat financial, kita mandhiri sawetara saka sudhut strategis alternatif kanggo ngoptimalake nilai saham lan wis rampung sing isih sawijining perusahaan iku ing kapentingan paling apik saka Amaya shareholders ing wektu iki." Potensial setunggal njupuk wujud kritik minggu pungkasan saka Parvus Manajemen Bondho, William Hill kang pemegang saham paling gedhé carane kanggo menehi hasil roulette payouts. Tenan kang co-pendiri, Mads Eg Gensmann lan Edoardo Mercadante, wrote ing huruf mbukak sing dados setunggal wis "winates strategis logika lan bakal numpes nilai saham".

Titik pratelan disorot dening Gensmann lan Mercadante ana sing assessment sing aku-poker punika "diwasa, yen ora structurally revenue ngasor stream", kang padha weruh minangka jeksa agung bisa ngetokake utama diwenehi Amaya kepemilikan saka PokerStars carane kanggo menehi hasil pamisahan ing blackjack. Amaya kang VP Komunikasi Perusahaan Eric Hollreiser, ing "nanggepi kanggo akurat babagan bisnis kita", ngandika: "Amaya pracaya online poker tetep atraktif banget kanggo sawijining bisnis kita njaga wujud kauntungan competitive liwat jaringan efek saka kira-kira 2.4 m seprapat aktif unik pemain ing platform kita (minangka 30 September 2016) free emas karcis huuuge casino. "Iku mung ora bener ngomong sing poker wis diwasa utawa ngasor pasar adhedhasar marang tartamtu umum data kang ing-laporan ukuran lan wutah saka poker pasar.".