Blackmail kuwi nyenengake tembung, nanging iku hard kanggo ndeleng anyar Navajo bangsa-Bangsa gambling kompak karo negara New Mexico ing sembarang liyane cahya; persetujuan anyar, saiki kang dipunrembag, bakal èfèktif ngidini suku kanggo nglirwakake wae slot mesin revenue amarga Tanah Enchantment ngirim negara dprd sijine liwat hukum sing bakal ngidini kanggo online poker, utawa wangun liya saka Internet casino gambling, kanggo sing prakara. Anyar Navajo Kompak Navajos sarujuk ora kanggo kurban online gambling piyambak tanpa negara utawa federal sanctioning kuwi mati-leladen kegiatan. Minangka tentrem federal wacana saka sembarang jenis online gambling aturan dadi dimmer dening dina, dadi misale jek dipercaya taler bakal perlu kanggo padha sumelang ing bab renegotiating, nanging yen iki tau ana, padha bisa banjur maneh lan mbenakake ing syarat-syarat sing slot revenue-fungsi enggo bareng menehi hasil karo New Mexico. Ing ana syarat-syarat kompak, non-suku slot sing diwatesi mung racetracks lan langkat/veteran kelompok; poker, nanging, wis ora ana watesan kuwi carane akeh ora biaya kanggo refelt poker meja. Ngirim Navajo suku arep kanggo miwiti dhewe online gambling sukan, padha revenue-fungsi enggo bareng noto karo negara bakal aplikasi, excepting poker bathi carane akeh ora biaya kanggo nyewa mesin slot.

Gubernur kang Kantor Ngandika Munggah Tancep munggah kanggo dheweke roti lan butter, New Mexico gubernur Susana Martínez bubar marang Albuquerque Journal dheweke nggawe percoyo Navajo tanah game ventures bakal pungkasanipun kagelar "nyedhiyani kanggo proyek liyane lan luwih ngawula kapentingan New Mexico pembangunan ekonomi" saka gambling online bakal kamungkinan kanggo nindakake carane akeh ora biaya kanggo nyewa roulette meja. Dheweke ditambahaké sing anyar proposal bakal "discourage adoption saka internet game ing negara, nalika njupuk sing, yen internet game iki diadopsi, enggo bareng revenue terus ing cahya saka sembarang entuk manfaat anyar/detriment kanggo [suku]." Terjemahan: kita lagi ora arep kanggo cokotan tangan sing lagi dipakani kita paling blackjack app karo kanca-kanca. Kontrak anyar wis disetujoni dening Panitia peserta ing Compacts wis, nanging minangka legislatif padha pungkasan ing nampa final worded teks kompak, voting wis durung wis dijadwal kanggo persetujuan final..