Australia operator casino Makutha Resorts wis dipuntudhuh saka operasi 'rahasia bank' kanggo sawijining domestik VIP gamblers. Minggu Umur claims sing Makutha wis ndawakake wagering kredit kanggo Australia dhuwur-rollers ing nglanggar Casino Control Undhang taun 1991, kang ngidini kredit bisa ana kanggo internasional VIPs nanging mbutuhake search gamblers kanggo mbayar kanggo kripik ing advance mungkasi lan langkah anyar slot.

A Makutha juru wicoro wis disebut ing panyokro bowo "salah lan baseless." Umur dipetik Melbourne basis VIP karo sajarah saka wagering ing Makutha Melbourne kang Mahoni kamar ngandika ana "a sistem makarya metu ngendi sampeyan njaluk disetujoni ing advance, tandha iki wangun nalika sampeyan njaluk ana lan padha tangan liwat kripik." Ngirim gambler duwe begja wengi, kredit wis mbayar metu saka winnings mungkasi lan pindhah poker strategi. Nanging yen gambler kélangan, lagi diwenehi siji minggu kanggo nggawe iku tengen ing mutiara ing casino.
"Aja mbayar lan [Makutha] ngirim profesional utang beya sawise sampeyan." Makutha kang sistem gumantung ing aturan tax sing menehi kemampuan kanggo nampa kir sing casino ora dibutuhake kanggo simpenan kanggo dina-dina, plus kemampuan kanggo jeksa agung bisa ngetokake "chip tuku voucher" kang tumindak minangka cathetan promissory. Makutha claims sing Tumindak ngidini iku "kanggo kurban mriksa cashing fasilitas kanggo maksud apa pamuter sing netepake akun simpenan" lan "ing panentu saka kripik kanggo pamuter kanggo ing nilai saka jumlah aken kanggo akun simpenan." Crown uga gumantung ing gerah-ditetepake aturan sing ngidini kredit bisa ana kanggo gamblers "ora biasa penduduk ing Australia." Game aturan ing Victoria ngakeni ana ngyakinake definisi saka istilah iki, kang Makutha wis artosaken kanggo kalebu permanent residents sing ketemu tartamtu kang winadi kritéria.

Kuwi ana ing cilik saka Zhao Li, salah siji saka sawetara deadbeat VIPs Makutha wis suing kanggo non-pembayaran saka mayuta-yuta dolar saka wagering kredit. Ing 2010, Zhao mbayar $2.3 m kanggo ndarbeni omah gedhong ing Melbourne pinggiran, soko Investasi Manca Review Papan ora kuoso kanggo "manca non-residents utawa short-term visa sing duwe." Preduli, Makutha musuhan saran sing "ndhuweni properti ing Australia tegese wong kudu Australia penduduk." Liwat patang taun kepungkur, Makutha kang armada jet pribadi wis digawe 439 penerbangan kanggo ferry VIPs kanggo sawijining Melbourne property masak mriyang. Penerbangan saka cities domestik kaya Sydney lan Perth nyumbang kanggo 175 iki lelungan gen.. Umur kang panyokro bowo sing kabeh liyane gerah-wektu diwenehi minggu iki woro-woro sing pamaréntahan negara wis diwenehake Makutha Melbourne akeh concessions, kalebu 17-taun extension saka sawijining lisènsi lan wujud ekspansi saka sawijining bagean saka game tabel lan pokies mesin john " black jack pershing. Njaluk paling anyar gambling warta saka Calvin Ayre gen 1 slot mesin rintangan.