Ing California, politik konsultan wis kabaripun milai kampanye sing bisa ndeleng kedhaftar pamilih takon apa negara western kudu ngowahi konstitusi ing supaya kanggo legalize sportsbetting. Miturut lapuran saka Los Angeles Times lan LegalSportsReport.com, Russell Lowery diajukake perlu pambuka dokumen karo kantor California Agung, Xavier Becerra, on Monday lan saiki wus kanggo nyelehake referendum, kang bakal disebut Game Keadilan lan Tanggung Tumindak, sadurunge pamilih sanalika November 2020. Lowery kabaripun lobbying ing atas saka klompok disebut, Californians kanggo Olahraga Totoan, lan ngukur wis ngandika kanggo dadi goleki ijin kanggo owah-owahan negara kang konstitusi ing supaya kanggo 'kuoso banking lan persentasi game kalebu lan ora winates kanggo olahraga wagering.' "Aku alesan paling gedhe kanggo iki konsumen proteksi [amarga sportsbetting] wis arep ing saiki," Lowery kabaripun marang Los Angeles Times.
"Amarga saka revenue negara bisa generate saka legal kegiatan plus konsumen pangreksan sing bisa di wenehi gambling umum, iku kudu kanggo bakal diatur." Konsultan, sing sadurunge njabat minangka Kepala Staf kanggo California Senat Republican Caucus lan minangka lobbyist kanggo Pasifik Gas lan Energi, bakal saiki kabaripun nyoba kanggo mundhakaken kira-kira $2.5 yuta iku bakal njupuk ing supaya kanggo klumpukne watara 600,000 bener tetandan perlu duwe inisiatif kang diselehake sadurunge electorate carane aku pemblokiran gambling online camping free. "Aku ngrambah metu kanggo ing negara-negara game kapentingan, metu-saka-negara game kapentingan lan liga olahraga [lan] ana cukup kapentingan kanggo nyoba kanggo mbangun koalisi sing luwih sregep," Lowery marang koran. Gaweyan rawuh sawise Amerika Serikat Supreme Pengadilan invalidated sadurungé Profesional lan Amatir Olahraga Protection Undhang (PASPA) federal sportsbetting larangan ing Mei, nalika pungkasan minggu weruh Delaware dadi negara pisanan kanggo njupuk kauntungan saka kaputusan dening ngetokake sportsbetting layanan ing sawijining telung kasino carane aku mbatalake delivery slot karo asda.
"Iku mung kanggo nanggepi [Amerika Serikat] Supreme Pengadilan kaputusan," Lowery marang LegalSportsReport.com carane aku pemblokiran wektu slot ing outlook. "Banjur gadhah mirsani legislative dinamika liwat dasawarsa kepungkur utawa supaya ing game jeksa agung bisa ngetokake, aku wis pesimis tampilan saka pamilihan kang pejah inggih kanggo alamat jeksa agung bisa ngetokake." cara paling gampang kanggo mungkasi gambling.