Ing mratelakake panemume piece diterbitake ana ing search Daily Bangsa koran, Alloyce Omondi, Tumindak Chief Executive Officer kanggo Association Saka Operator Game, wrote sing Midiwo wis "blatantly nasarake kolega lan umum" sak debat ing ngajokaken aturan nalika menapa malih "skewing kang presentation" ing supaya kanggo "nggawe gambar saka krisis utama" paling melu munggah meja poker. Ing industri gambling punika Kenya kabaripun worth mayuta-yuta dolar saben taun lan Totoan, Lotteries Lan Game (Amandemen) Bill saiki nggawe sawijining cara liwat komite mimpin dening Orange Gerakan Dhémokrasi wakil Dawud Padha pangan sing paling apik ing winstar casino.

Mayoritas [ing] 55% ngginakaken ing care pribadi, 26% ing investasi nalika 6% dadi kanggo hiburan pangan sing paling apik ing morongo casino. Kajaba iku, Midiwo iki bubar ngedekin dening Ronald Karuru, Pangareping Pejabat Eksekutif kanggo sportsbetting operator SportPesa lan Ketua kanggo Association Saka Operator Game, kanggo sadurungé nyaranke sing gambling operator ing Kenya bisa evading tax lan gampang laundering dhuwit liwat operasi online pangan sing paling apik kanggo poker partai.

Minangka tinulis, Totoan, Lotteries Lan Game (Amandemen) Bill bakal menapa malih ban panyedhiya telekomunikasi ing Kenya saka mengkono bisnis karo sportsbetting operator minangka iki bakal dibutuhake kanggo nggawe dhewe bespoke platform lan ana urusan dhisikan jotosan sadurungé sasi iki sawise Joseph Nkaissery, Keamanan Internal Lan Sesambungan Saka Pemerintah Nasional Sekretaris Kenya, milai-mimpin pamaréntah aturan bab masalah padha poker tangan sampeyan kudu tansah melu. Yen sampeyan liwati, disaranake aturan uga bakal reintroduce 20% tax ing winnings, panggonan watesan ing jumlah dhuwit sing bisa wagered lan matesi sapa ing yuswa 25 saka gambling. "Midiwo perlu kanggo maca Geopoll survey dirilis ing minggu pungkasan sing nuduhake mung 5% saka awis entuk dening wong enom wis ngginakaken ing gambling poker tangan karo rintangan paling apik.