UK data pribadhi privasi watchdog wis dibukak lan diselidiki menyang Iovation pamuter lunak ranging digunakake dening akeh online bookmakers carane kanggo menang ing mesin craps.
On Wednesday, BBC kacarita sing Informasi Komisaris kang Kantor (ICO) punika probing nggunakake Iovation kang iesnare lunak, kang kanthi otomatis diinstal ing bettors' komputer tanpa kawruh nalika padha log dhateng website online bookmaker. Diselidiki iki marakake dening keluhan diajukake dening loro bettors, kalebu Brian Chappell, ngedegaken saka Kaadilan Kanggo Punters website, kang penasehat ukum ing macem-macem bettors' masalah, kalebu criticizing bookies sing nutup akun utawa watesan maksimum wagers highly sukses bettors. Ing jantung saka keluhan, kang padha mondhok marang totoan operator Langit lan Nang Totesport.com, sing accusations sing Iovation kang iesnare lunak nglumpukake data pamuter tanpa idin carane kanggo menang ing craps saben wektu. Ing bookies pratelan lunak perlu kanggo njaga marang penipuan, nyolong identitas, lan kanggo mesthekake pemain ora bisa melu ing terlarang kegiatan kayata multi-accounting. Ing complainants argue yen data kang diklumpukake luwih bab ngenali menang punters. Iovation marang Beeb sing iku wis "ora ana akses kanggo informasi, kayata menang lan kalah sajarah saka pemain, utawa aja kita duwe akses kanggo tartamtu totoan rincian." Sing ngandika, Iovation ateges absolved dhewe saka tanggung jawab, insisting sing iku munggah kanggo perusahaan B2B klien kanggo "tundhuk karo pamilike data hukum privasi." Ing ICO kang diselidiki fokus ing apa iesnare nerak 1998 Data Protection Undhang. Ing 2012, ICO menehi saran operator website sing privasi data aturan dibutuhake operator kanggo mesthekake yen kedhaftar "sengaja nunjukaké sing acceptance" saka ranging lunak kayata cookie diinstal ing pribadhi piranti. Chappell anti-nelusuri kampanye digawe news November pungkasan nalika Pantun Daya Betfair mbelo sawijining nggunakake Iovation produk minangka perlu alat ing ngurmati bookmaker kang "syarat legal lan peraturan ing saindhenging keamanan, nyegah saka penipuan lan laundering anti-dhuwit." Iovation wis warni sajarah ing online gambling bal, duwe wis didegaké dening Greg Pierson, sing uga dikembangaké lunak kanggo tayang online poker operator Pokok Nang sing diijini scammer Russ Hamilton kanggo nyolong liwat $16m dening ngisi pemain liyane' sim bolongan poker turnamen prancis 2021. Ing 2012, Nevada-dilisensi Pokok Poker mandhap sawijining hubungan karo Iovation sawise pemain ngalang Pierson kang keterlibatan online poker turnamen swiss. Njaluk paling anyar gambling warta saka Calvin Ayre.