Francis Escudero ditakokake PAGCOR kang panguwasa liwat Philippine Offshore Gambling Operator (POGO) lisensi ing latar sing pengatur charter iki berlaku sadurunge tekane saka platform online kanggo game, warta stopkontak Interaksyon kacarita slot canyons cedhak st george. Senat Biru Pita Komite iki investigating PHP50 yuta (yuta) skandal bribery nglibatno gambling operator Jack Lam nalika Escudero nuding metu sing ana wis usaha ing taun kepungkur "kanggo golek cara legal kanggo rein ing gambling online, kanggo ora duwe manfaat." Durung, Escudero ngandika, "Kabeh kang dadakan, PAGCOR ing Duterte administrasi olahraga peran tanpa antecedent bukti utawa basis legal." Senator ngandika panguwasa kanggo ngetokake lisensi kanggo gambling online operator ngirim isih dadi karo Clark Zona Ekonomi Authority (CEZA) lan Aurora Pasifik Zona Ekonomi lan Freeport (APECO)—ora PAGCOR kang charter "ora khusus alamat iki teknik." PAGCOR wis ditanggepi 35 lisensi liwat suwene nem sasi iku belterra casino resort mbukak.

PAGCOR ngandika dana iki bakal bantuan ing "manggoni sawijining peran minangka pamaréntah kang partner ing bangsa-bangunan." PAGCOR ing proses transisi saka sawijining peran dual minangka loro pengatur lan operator saka tanah basis kasino kanggo sejatine sifate peraturan fungsi iku belterra casino mbukak ing ohio. PAGCOR ditanggepi a statement ngandika POGO lisensi padha "ing wates saka sawijining charter," ing tetep karo tugas sawijining kanggo "operate, kuoso lan lisensi game kasempatan, game sim lan game saka nomer" ing Filipina iku belterra casino mbukak dina iki. Wektu iki, iku lawmaker sing padudon pengatur kang panguwasa paling awon kanggo paling poker tangan. Njaluk paling anyar gambling warta saka Calvin Ayre mesthi wae iki slot karya kanggo sampeyan.