Ing Filipina, rencana saka Galaxy Hiburan Group Limited kanggo mbangun $500 yuta integrasi casino resort ing pulo cilik saka Boracay bisa kabaripun bakal ing jeopardy sawise panyokro bowo metu sing pejabat pemerintah lokal uga wis ilegal wiyar project pungkasan taun. Miturut laporan saka Philippine Saben Inquirer koran, pbb kanggo dharatan masyarakat Melayu, kang ngalahake administrasi 2,550-hektar Boracay, direstoni ajang ing 2017 tanpa page nyekeli rembugan umum lan banjur controversially dileksanakake moratorium ing bangunan saka sembarang anyar kasino casino paling cedhak kanggo newton kansas. Pangembangan saka Galaxy Hiburan Group Limited salajengipun diwenehake sauntara lisensi dening Philippine Hiburan lan Game Corporation pengatur lan saiki ngarep-arep kanggo miwiti nampi tamu dening 2021 casino paling cedhak kanggo newport rhode island.

Ing koran sing dikutip Abram Sualog, Wakil Walikota kanggo Melayu, minangka kabaripun penjelasan sing pemimpin kotamadya wis wiyar buta casino project sawise nampa layang saka Galaxy Hiburan Group Limited ditularaké liwat Walikota Ciceron Cawaling casino paling cedhak kanggo newport wa. Sualog kabaripun uga rinci sing ora rembugan umum wis dianakaké amarga kasunyatan sing Boracay wis nawakake papat kasino katering kanggo turis manca gambling ngirim ora bisa legalized. Panjenenganipun tindak ing kanggo wara-wara sing moratorium wis dirancang mung kanggo nyegah lokal anyar-madhep gambling perusahaan saka opening. Minangka bagéan saka proses disetujoni, kang purportedly nyatakake Galaxy Hiburan Group Limited sarujuk sing teka 56.8-hektar pembangunan bakal ngebaki mung kanggo non-Filipino pemain.
Nanging, Philippine Saben Inquirer kacarita sing penjelasan iki wis digambar kritik sawise foto metu ing Facebook dinuga nuduhake Cawaling lan Aklan Gubernur Florencio Miraflores ing Macau ing undhangan saka Galaxy Hiburan Group Limited gambling situs makna ing urdu. Pasangan iki purportedly gabung ing loro-dina trip dening mantan Melayu déwan Jonathan Cabrera sanajan iku cetho sing shouldered digandhengake travel lan biaya akomodasi gambling sisih lake tahoe. Hong Kong-kadhaptar Galaxy Hiburan Group Limited nganggo Galaxy Macau, StarWorld Macau lan Broadway Casino situs ing Macau.
Minggu kepungkur weruh iku tuku kira-kira 5% saka Amérika saingan Wynn Resorts Winates, kang tanggung jawab kanggo mantan portugis enclave kang Wynn Macau lan Wynn Palace Malaysia acara..