Wednesday Afrika Kidul kang Sun Internasional (JSE: SUI) announced sing ngrancang kanggo nyegah sawijining R9.5 milyar ($623 yuta) rencana kanggo njupuk liwat saingan Peermont Group buran casino ora bonus simpenan. Afrika selatan kang Kompetisi Komisi dianjurake sing Sun Internasional 100% takeover Peermont kang perusahaan nyekeli bakal diblokir pungkasan desember nglaporake casino losses ing pajak.
Sun Internasional paling gedhé purveyor gambling acara ing Afrika Kidul lan wis holdings ing Amerika Latin nglaporake gambling losses ing 1040. Komisi iki ngangap sing dados setunggal bakal nggawe casino monopoli ing bangsa kang paling padhet pedunungé lan ekonomi sukses provinsi, Gauteng nglaporake casino winnings ing pajak. Peermont ndarbeni lan makaryakke 9 casino resort, ngadeg piyambak casino, lan telung playground hotels in Afrika Kidul lan Botswana. Ing pungkasan februari, ing tumit saka gagal njupuk liwat, Sun Internasional sought utang karo Peermont sing bakal bantuan iku nyegah ngrancang resor terpadu ing Tshwane ing Menlyn Maine, diarani Times Square ing narrows slot canyons arizona. Sadurunge njupuk liwat/setunggal plans padha announced, Peermont wis gantos Sun kang nyoba kanggo mindhah sing casino lisensi saka sing Morula casino ing Mabopane kanggo Tshwane jeneng poker face.
Reuters Afrika kacarita ing Wednesday, "aku ora bisa konfirmasi sing kita informed sing Pengadilan sing kita wis nilar kita niat kanggo dados setunggal, lan ora bakal njupuk sembarang luwih langkah-langkah kanggo ngleksanakake setunggal," Sun Internasional juru wicoro Michael Farr ngandika, ing referensi kanggo Kompetisi Pengadilan, lan anti-monopoli kasil agensi jeneng kanggo casino bakul. "Pihak informed sing Pengadilan ing pemandangan-pangrungon sing ana kahanan sing durung mesthi minangka kanggo apa dados setunggal bakal pindhah ahead lan takon kanggo cilik kanggo dibusak saka muter," a statement ngandika dening Kompetisi Pengadilan..