Inquirer dipetik Aguirre matur CEZA "wis ora sah wae saka sawijining operator kanggo nyiyapake kantor utawa saka sawijining operasi ing Clark Freeport. Selasa, Kaadilan Sekretaris Vitaliano Aguirre II marang reporters sing CEZA wis rek nerbitake Lam lisensi kanggo mbukak gambling online saka Fontana tukang sokong saka kalanggengan mbukak kunci pet slot. Aguirre uga diklaim Lam ana wong (liwat intermediary Wally Sombrero) dhuwit kanggo tumindak minangka godfather ' kanggo Lam game kapentingan ing Filipina, nalika Filipina Hiburan lan Game Corporation pangareping Andrea Domingo iki dinuga ana padha tunjangan kanggo ngidini Fontana online operasi terus. Minggu kepungkur, Lam kang agung Raymond Fortun diklaim Fontana gambling online bisnis wis nampa lisensi saka Cagayan Zona Ekonomi Authority (CEZA) pikes puncak poker colorado springs. On Wednesday, media lokal sing dipetik Nasional Philippine Polisi Pangareping Ronald Dela Rosa matur Lam "wis feelers kanggo nyerah tumpukan saka poker kripik silang.

Casino, junket lan gambling online operator Jack Lam wis kabaripun dikirim metu 'feelers' gegayutan pejah kang kanggo bali menyang Filipina kanggo ngadhepi biaya saka bribery lan ekonomi sabotage. Lam (digambarke) mlayu Filipina ing tanggal 29 November, mung dina sadurunge Presiden Filipina Rodrigo Duterte dhawuh penahanan tumpukan saka kripik ing meja poker silang.