Italia kang pemerintah uga dileksanakake pajak sing luwih dhuwur ing loro-tanah-based online lan operator, kang mimpin UK-kadhaptar operator Playtech – pemilik anyar saka Snaitech – kanggo ngelekake investor bisa €25m kenek sawijining 2019 pangentukan. Njaluk paling anyar gambling warta saka Calvin Ayre. Minangka salah siji wis teka nyana, online poker fared samsaya awon. Tokoh dirilis dening dening Italia Agenzia delle Dogane e dei Monopoli (ADM) gambling awak peraturan nuduhake negara kang dilisensi olahraga totoan operator kui revenue saka €1.484 b ing 2018, munggah 10.8% liwat 2017 kang kasil.
Lottomatica ditingkat kaloro ing loro kategori, ngakoni 8% lan 8.6% enggo bareng, mungguh tumpukan saka poker kripik silang. Nanging, online totoan revenue tansaya dening 44.5% ing 2017, lan ing taun sing ora duwe angin-ngewangi sing 2018 sante duweni Piala Donya FIFA, nyaranke sing pasar bisa nearing sawijining pucuk tumpukan saka kripik ing meja poker silang. Italia kang diatur olahraga totoan pasar revenue teka ing mung isin saka $1.5 b ing 2018, senajan jangkah saka wutah kalem dramatically saka 2017. By kontras, ing casino online vertikal wis lintang desember, karo revenue rising 20.3% kanggo €70.5 m, pasar anyar ngrekam ngendi kowe ketik gambling losses ing 1040. Lintang-Lintang Group PokerStars account ana ing casino online pasar-pimpinan ing loro desember (11.1%) lan kebak-taun (9.6%) kategori ngendi kowe golek rtp ing mesin slot.