Tomchin minangka gangster kingpin." DA kang pejah inggih kanggo ijol-ijolan kabeh sing felonies kanggo kelas B misdemeanor nyedhiyakake sing "cetha overblown" claims kanggo kang "ora luwih saka kumelun lan mirrors teras dirancang kanggo ndhelikake cilik banget karo bukti." Padha oktober 2012 dakwaan uga nggawa mudhun mantan Cantor Game exec Mike Colbert. Penting sanget menehi hasil tegese Tomchin ora bakal ngawula sembarang wektu ing kunjara utawa bakal dibutuhake kanggo ngawula sembarang periode probationary pengawasan. Cilik melu east coast totoan klompok dikenal minangka 'Jersey lanang' nggunakake balapan mlayu kanggo panggonan ilegal 'utusan' taruhan karo Nevada sportsbooks mbukak dening Cantor Game (saiki Teknologi CG). Njaluk paling anyar gambling warta saka Calvin Ayre. Ing kasus legal marang Stanley Tomchin (digambarke), lan miturut omongane uwong pemilik saka online olahraga totoan buta Pinnacle Olahraga, wis rampung ing akeh anti-climactic fashion. Colbert wis dawa wiwit wis dipecat saka kang Cantor proyek lan perusahaan pungkasanipun kagelar mbayar $5.5 m nggoleki kanggo mutusake masalah 18-count sipil ngajokake complaint marang iku dening Nevada game aturan. Deitch ngandika Distrik Agung kang Kantor "wiwit iki cilik karo kae statement penet sing sought kanggo meranaké Mr carane kanggo menang ing casino roulette. Ing Queens Kabupaten DA dropped sawijining biaya marang Colbert pungkasan tiba ing ijol-ijolan kanggo Colbert nyuwun guilty kanggo siji kongkalikong pangisian daya ing pengadilan federal.

Tomchin, sing wis rek biaya saka njaluk-pindhah, supaya iku dadi dikenal liwat pengacara bilih piyambakipun looking nerusake kanggo resuming kang philanthropic karya, lan kegiatan sing legal ngipi elek wis digawe angel carane kanggo menang ing roulette. David Deitch, lan Ifrah Hukum partner sing ana ing antarane Tomchin kang nimbali penasehate, ngandika legal tim iki "banget pleased" kanthi resolusi saka cilik geant casino foire aux vins.
Tomchin iki salah siji saka 25 individu tengen limang serikat indicted dening Ratu Kabupaten New York Distrik Agung kang Kantor ing oktober 2012 ing biaya kalebu perusahaan korupsi, dhuwit laundering, mromosiaken gambling lan komplotan geant casino foire aux vins catalogue.