Tumubweine kang huruf nyatet sing NGBU wis ditampa 60 aplikasi saka gambling operator kanggo lisensi ing 2019 lan sing NGBU wis "mandhiri wong-wong mau patut." Kasaija kang May 14 layang katon wis disapu resik aside uneg-uneg iki, instructing ing NGBU kanggo "mungkasi lisènsi saka game lan totoan karo efek langsung." Monitor uga kacarita sing ing menit saka januari 14 patemon Kabinèt katon wis kapapar pamaréntah kang bener maksud tabel weruh mitre slot bar. Nanging, sumber-sumber iki cautioned sing perkakas lan bolts saka rencana iki padha adoh saka final tabel weruh mitre slot guide. Pelanggan uga duwe kanggo ndhaftar nomer telpon seluler karo pemerintah kang anyar tengah ngawasi sistem casino raider 2 sub indo. Pamaréntah ngarepake kanggo reap watara UGX50b (US$13.3 m) ing gambling tax revenue ing taun fiskal saiki, munggah saka UGX45b ing 2017-18, lan luwih saka kaping papat UGX11.1b pemerintah sing diklumpukake ing 2013-14 casino kuotasi nalika sampeyan tresna wong.
Minangka Maret 1, Ugandans pengarepan kanggo gamble sing dibutuhaké kanggo nyedhiyani pemerintah-ditanggepi sim identitas nuduhake sing padha ing paling 25 taun lawas casino the colonia del sacramento. Ing Maret, NGBU ditanggepi nganyari status ing lokal industri game, kang wis 49 idin minangka 2019, karo liyane 11 aplikasi sing ketundha casino paling cedhak cedhak sherman tx.